Cursuri de perfecționare - academii USV Palo Alto Networks Cybersecurity Academy Fortinet Network Security AcademyCisco Networking AcademyRed Hat Academy

PROMO: Înscrieri gratuite pentru cursanții programelor de master FIESC:
Securitate cibernetică
și
Rețele de comunicații și calculatoare

Admitere 2022

Red Hat Academy – USV

  • Learn in-demand skills
  • Get certified with discounted exams by the leader in open source
  • Choose your best learning style with multiple courseware formats
  • Gain valuable experience with hands-on lab environments
  • Connect with Red Hat instructors and students in the Red Hat Learning Community
  • Prepare for a career in IT

Palo Alto Networks Cybersecurity Academy

Academy curriculum

Academia de securitate cibernetică oferă un set cuprinzător de cursuri academice și tehnice modularizate care corespund nevoilor de educație și formare în materie de securitate cibernetică ale instituțiilor de învățământ secundar și postliceal.

Curriculumul Academiei este aliniat cu inițiativa națională a SUA pentru educația în materie de securitate cibernetică, sau NICE, cadrul pentru rolurile de lucru în domeniul securității cibernetice și este dezvoltat pentru a fi livrat pe o perioadă academică. Cursurile noastre pregătesc studenții pentru diferite roluri de lucru, inclusiv:

  • Specialist în operațiuni de rețea
  • Analist de securitate a sistemelor
  • Analist de apărare cibernetică

 

Fortinet Network Security Academy (FNSA – USV)

Programul de parteneriat academic colaborează cu instituții academice pentru a crea o forță de muncă mai diversă, echitabilă și mai incluzivă în domeniul securității cibernetice. Acesta reduce decalajul dintre învățare și carieră prin accesul la cursuri de formare și certificare Fortinet NSE recunoscute în industrie. Programul de parteneriat academic colaborează cu cele mai înalte instituții de învățământ și școli din întreaga lume pentru a ajuta cursanții să devină parte a unui grup de elită de profesioniști calificați în domeniul securității cibernetice.

Avantajele studenților

Ghiduri pentru studenți și parcursuri educaționale
Aplicarea practică a noțiunilor
Voucher de examen gratuit la finalizarea cursului
Acces online pentru examenele de certificare
Credite profesionale prin (ISC)2 CPE Submitter Program
Accesul la un ecosistem distribuit de parteneri angajatori

Cisco Networking Academy

Resurse de perfecționare pentru o carieră în securitate cibernetică

prin

Skills for All with Cisco

‎Atacurile cibernetice cresc cu fiecare conexiune digitală făcută în întreaga lume. ‎‎Aflați cum să protejați și să apărați o‎‎ organizație și să dobândiți abilități angajabile pentru a vă începe cariera cibernetică.

‎Amenințările cibernetice ne afectează pe toți, iar locurile de muncă în domeniul securității cibernetice continuă să crească. De fapt, eșecul securității cibernetice se numără printre primele 5 riscuri globale, potrivit Raportului global privind riscurile al Forumului Economic Mondial (2021). Lumea are nevoie de profesioniști cibernetici diverși, pasionați de tehnologie, pentru a se apăra împotriva adversarilor digitali perspicace.‎

‎Această cale de securitate cibernetică vă pregătește pentru o poziție de securitate cibernetică entry-level, cum ar fi un tehnician de securitate cibernetică, un analist junior de securitate cibernetică sau un rol de asistență pentru biroul de asistență pentru biroul de asistență de nivel 1. Veți învăța abilități vitale, cum ar fi inteligența amenințărilor, securitatea rețelei și gestionarea riscurilor pentru a vă proteja pe dumneavoastră și organizațiile de atacurile cibernetice. Dacă îți place să rezolvi puzzle-uri, ești pasionat de tehnologie și îți place să lucrezi în echipe, domeniul securității cibernetice poate fi potrivit pentru tine!‎

Academia CISCO 
Academia Locala CISCO din Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava a fost infiintata in 27/07/2000 si functioneaza în cadrul Facultatii de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor. Incepand din acelasi an, organizam cursuri de pregatire in domeniul retelelor de calculatoare pentru obtinerea certificarilor internationale CISCO (200-120 CCNA100-101 ICND1200-101 ICND2640-554 IINSCCNP 642-902 ROUTE642-813 SWITCH642-832 TSHOOT s.a.). CCNA va da oportunitatea sa lucrati ca: Network administrator, Network installer sau Network engineer. Cursurile sunt organizate in 4 module a cate 70 ore cu examene partiale care se sustin pe sit-ul web al firmei Cisco. Dupa fiecare modul, studentii primesc o certificare partiala din partea firmei Cisco, semnata de instructor. Examenul pentru obtinerea certificatului CCNA se poate da in Romania la centrele autorizate Pearson VUE (http://www.vue.com/) din Iasi, Galati, Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea. Cursurile se organizeaza la ore stabilite de comun acord cu studentii, de regula la sfarsit de saptamana. Universitatea “Stefan cel Mare” asigura conditii de pregatire in conformitate cu cerintele contractului incheiat cu firma Cisco Systems Inc. (sala de curs, calculatoare cu acces Internet, laborator specializat, echipamente etc.).

Costul cursurilor este in lei/semestru/cursant astfel: CCNA – 500 lei, CCNA Security – 600 lei, respectiv CCNP – 750 lei. Se asigura o reducere de 200 lei pentru studenti si elevi la fiecare modul. Inscrierile se fac la secretariatul Facultatii de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor in limita locurilor disponibile din fiecare serie. Taxa se achita la oricare din casieriile universitatii, Corp A, parter, cu specificatia “Taxa Academia Cisco, FIESC – CCNA/CCNA-S/CCNP Modulul …”. Elevii si studentii vor achita taxa cu reducere si vor aduce la secretariat adeverinta de elev/student dupa caz.
Incepand cu luna septembrie 2010, la Academia Locala Cisco a USV se pot studia la cerere si urmatoarele nivele de networking CCNP (CCNP-ROUTE, CCNP-SWITCH si CCNP-TSHOOT).
Curricula ce se poate studia in prezent la Academia Locala Cisco a USV:
– CCNA Routing&Switching (4 semestre/module) – Active

– CCNA Security (1 semestru/modul)
– CCNP (Route, Switch, TShoot) (3 semestre/module)

Inscrieri | Intrebari frecvente | Curriculum (acces numai din laborator) | Netacad.com | Regulament

Contact:
Adresa de contact academie: netacad [at] usv.ro

Sursa:

Suceava University Cisco Academy (usv.ro)

Cybersecurity

See related image detail

CURSURI ȘI RESURSE

Introduction to Cybersecurity

Explore the exciting field of cybersecurity and why cybersecurity is a future-proof career.

A Future-Proof Career

Swati Handa, Cisco Senior Product Leader, discusses how cybersecurity is a future-proof career.

The Cybersecurity Threat Landscape

Cisco Senior Threat Researcher, Earl Carter, shares how attackers keep upping their game and how Cisco responds. Offers a good description of types of jobs in the field of cybersecurity.

The Anatomy of an Attacker

Get a sampling of what cybersecurity professionals do. Cisco Security Architect, Matt Carling, offers defender’s point of view and why a “Defense in Depth” layer approach is best.

Networking Basics

Start learning the basics of computer networking and discover how networks operate.

Networking Devices and Initial Configuration

Continue learning networking essentials and build your foundational skills.

Endpoint Security

Learn to secure your network all the way to the edge.

Network Defense

Learn how to monitor and protect your network and evaluate security alerts.

Cyber Threat Management

Learn about cybersecurity governance and build your skills to manage threats.

Cybersecurity Pathway Exam

Test your knowledge on content from the entire Cybersecurity Pathway and earn a digital badge to verify your skills.

Certification: IT Specialist – Cybersecurity

After completing the Cybersecurity pathway, you are ready to earn your pre-associate IT Specialist Certification in Cybersecurity.
A Day in the Life of a Cybersecurity Professional
Hear from cybersecurity professionals on what a usual day in the cybersecurity career might look like.
Connecting to Jobs
Make sure you are ready to be found by employers. Learn the fundamentals beyond having a resume.
The bridge between talent and employment
From job preparation to matching, explore the many resources available as part of your participation with Cisco Networking Academy.

ÎNSCRIERI

Contact pentru aspecte didactice, tehnice sau organizatorice: sectrain@usv.ro